Het A-orkest heeft op het Nederlands Brassband Kampioenschap in Utrecht de 3e plaats behaald in de 1e divisie. Als testpiece stond “Stonehenge” van Jan van der Roost op de lessenaar. Een zeer moeilijk werk waar dirigent en muzikanten de afgelopen maanden hard op moesten studeren.

Kunst naar Kracht had tijdens de loting als 1e band geloot en mocht de spits afbijten in de 1e divisie. In navolging van vorig jaar waardeerde de jury de uitvoering van het verplichte werk met 89 punten. Een resultaat waar we trots op zijn!

 

Live commentaar CUBrass:

“Kunst naar Kracht opent wat een lastige middag lijkt te worden voor de 1e divisiebands. De bugellijnen worden zeer mooi gebracht en ook verder valt er veel te genieten. De figuratie is niet altijd ritmisch en vloeiend. Vooral het peante e sonore springt er uit met grootse goed uitgebalanceerde klanken. In het dolce e espressivo ontstaan stemmingsproblemen en is de balans er niet altijd. Wanneer het werk vordert laat ook de articulatie het wat afweten en dat komt de transparantie vooral in het vivace niet ten goede. De sopraan cornet verdient een pluim voor zijn top D.”

Live commentaar 4barsrest:

“A fine effort on a very difficult work — one that would seriously test the vast majority of top flight bands. The MD drew a great deal of evocative atmosphere out of the music, although a few question marks over some of rhythmic patterns did arise. The obvious pitfalls were well handled and the band retained a broad, darkly hued ensemble sound that was used to fine effect (topped by a cracking sop). The final section got a bit ‘Philip Sparke’ in its triplet led Druidic o’irishness, but there was plenty of stamina in reserve to return back in Neolithic time for a minor finish of dark boldness.”