A-Orkest

Het A-orkest van brassband Kunst naar Kracht komt sinds 1979 uit in de superieure afdeling brassband (inmiddels is deze afdeling omgeturnd tot 1e divisie). Dit niveau wordt door het orkest vastgehouden door frequent deel te nemen aan concerten, concoursen of festivals en de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK). Ook geeft Kunst naar Kracht jaarlijks haar voorjaarsconcert, waarin de band laat zien het in staat is om een avondvullend programma te verzorgen en het publiek te vermaken met muziek van hoog niveau.

Het A-orkest is een orkest waar de leden en dirigent plezier hebben in het maken van muziek op hoog niveau. Dit niveau wordt tevens getoetst tijdens de NBK. In de 1e divisie is Kunst naar Kracht inmiddels geen onbekende meer. Vanaf 1994 neemt het A-orkest vrijwel jaarlijks deel aan dit evenement. Tevens neemt het orkest sinds 2013 ook deel aan het WMC.

Het orkest is ambitieus ten aanzien van haar resultaten, welke bij de NBK wisselend zijn geweest. Dirigent en leden vertrouwen erop de stijgende lijn vast te houden zodat brassband Kunst naar Kracht een begrip wordt in de 1e divisie.

Het orkest bestaat uit een standaard brassbandbezetting, aangevuld met een aantal extra muzikanten in verband met de doorstroming van jeugdleden vanuit de vereniging.

De leden van het A-orkest bezitten minimaal een muziekdiploma C of een vergelijkbaar niveau en hun leeftijden variëren van jonger dan 16 tot 55 plus. Over het algemeen is het een ‘jong orkest; de gemiddelde leeftijd is rond de 32 jaar.

Dat naast het musiceren op hoog niveau de gezelligheid ook een grote rol speelt, blijkt tevens na afloop van de repetities waar men nog even gezellig blijft napraten onder het genot van een drankje.

 

aorkest
aorkest

Dit orkest staat momenteel onder leiding van dirigent: Pieter Koster
Repetitie:  iedere vrijdagavond van 20:00 uur tot 22:30 uur.

Vacatures | A-Orkest

Er zijn momenteel diverse vacatures, namelijk:

  • (solo) cornetten
  • Eb Cornet
  • (solo) trombone
  • Solo Euphonium
  • Bb Bas

Een aantal van de vacatureplekken wordt nu ingevuld door gastspelers. Uiteraard genieten vaste leden de voorkeur! Je bent altijd welkom om een repetitie bij te wonen of zelfs mee te spelen; dus kom eens langs op vrijdagavond!

A Orkest