Tijdens de 39e editie van het Nederlands Brassband Kampioenschap op 26 oktober belandde het A-orkest op een 5e plaats in de 1e divisie.

Kunst naar Kracht mocht de 1e divisie afsluiten om als laatste orkest het verplichte werk “Alpina Brass” van Jan van der Roost uit te voeren. Met een aansprekende uitvoering van dit werk zette de band uit De Goorn een prima prestatie neer.

De Engelse 4barsrest had Kunst naar Kracht nog getipt als 2e achter Pro Rege, echter de jury besloot anders. In het sterke deelnemersveld werd de uitvoering van Kunst naar Kracht beloond met 86 punten. Goed voor de 5e plaats.

Desalniettemin kijken dirigent en muzikanten terug op een mooi kampioenschap. Tijdens de voorbereiding is er goed gewerkt aan de kwaliteit van de band en op het podium werd er ontspannen gemusiceerd. Met de opmerkingen uit het juryrapport kan de band de komende periode nog verder groeien want uiteraard is Kunst naar Kracht volgend jaar weer van de partij. Het zou toch mooi zijn als we de voorspelling van 4barsrest dan écht waarmaken!