Op vrijdag 15 december nam dirigent Erik Kluin na 7 jaar afscheid van brassband Kunst naar Kracht. Met een speciaal kerstconcert in het verenigingsgebouw “De Koperblazer” werd muzikaal afscheid van hem genomen. Voor dit concert waren de leden van de beschermclub, vrijwilligers van Kunst naar Kracht, locatiehouders van de muzikale wandeling en de lokale ondernemers die deelnemen de brass kortingspas als VIP uitgenodigd.

Zowel New Brass&Rhythm als het A-orkest brachten een aantal sfeervolle (kerst)nummers ten gehore. Het repertoire van het A-orkest was geheel door Erik zelf samengesteld en speciaal op zijn verzoek vertolkten diverse solisten een prachtig solowerk. Het publiek genoot zichtbaar van dit afscheidsconcert in een intieme kerstsfeer. 

Brassband Kunst naar Kracht bedankte Erik middels een prachtig schilderij, wat speciaal voor deze gelegenheid was gemaakt door Marcel de Jong; een talentvolle kunstenaar uit Hoorn.

Wij danken Erik voor de fijne samenwerking en de mooie muzikale momenten die we samen hebben beleefd. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière als dirigent!