In deze ‘nacht van het koper’ op 21 mei gaf brassband Kunst naar Kracht samen met nog twee brassbands uit de regio een concert in het dorpshuis van Grosthuizen. Samen met Alkmaar Brass en Backum Brass werd een feestelijk concert gegeven; een mooie muziekavond, geheel in het teken van brassmuziek.

Alkmaar Brass

Backum Brass

 

Alkmaar Brass onder leiding van Alexander Zwaan mocht het spits afbijten. Hierna was de beurt aan Backum Brass onder leiding van Harmen Cnossen. De concertavond werd afgesloten door het A-orkest van Kunst naar Kracht onder leiding van Pieter Koster.

Uiteraard stond bij Kunst naar Kracht als openingswerk “A Century of Art” op de lessenaar. Dit muziekstuk is speciaal ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Kunst naar Kracht gecomponeerd door Robert Vos. Het was de tweede keer dat Kunst naar Kracht dit muziekstuk voor publiek uitvoerde; de (wereld)première was op 19 maart tijdens het BC-concert.

Om 00.00 uur op 22 mei 2022 proostten de aanwezigen op de officiële verjaardag van Kunst naar Kracht. Tot in de late uurtjes genoot men na van een mooie concertavond.