Muziekles, individueel of in groepsverband is leuk, maar samen muziek maken in een orkest is nog veel leuker! Dat is de reden dat wij een geheel nieuw orkest gaan oprichten.

Een orkest waarin alle gangbare instrumenten welkom zijn; van keyboard tot drums, van gitaar tot contrabas, van saxofoon tot viool en ga zo maar door! Spelen in een orkest geeft plezier en is goed voor de sociale- en muzikale ontwikkeling. De muzikanten worden ingedeeld naar niveau en de met zorg geselecteerde muziekstukken worden op maat gemaakt zodat ze geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Door met elkaar in een orkest te spelen stimuleren ze elkaar om actief met muziek bezig te zijn.

Dat wordt zo mooi aan dit orkest; sommige spelen al drie jaar en hebben elke week les. Anderen spelen net twee maanden en kunnen een paar noten lezen. Samen gaat het o.l.v. dirigent Bart Tuinman fantastisch klinken!

Het orkest houdt rekening met de muzieksmaak van de jeugd; zo komt er o.a. muziek van Lady Gaga, Bruno Mars, Amy Winehouse, Herbie Hancock en Star wars op het programma. Ook zullen er geregeld leuke optredens worden ingepland!
Bedoeling is dat dit orkest gaat oefenen op de zaterdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur. Om thuis of op school de muziek in te kunnen studeren krijgen de deelnemers speciaal gemaakte oefenopnames op cd en/of via e-mail.

Jij wordt toch ook lid van dit nieuwe orkest? Interesse? Iedereen kan lid worden van dit orkest; de enige voorwaarde is dat je muziekles hebt en de beschikking over een instrument.

Om nu eens zelf te zien hoe zo’n orkest eruit ziet, organiseren we 2 open dagen. Speciaal voor deze dagen hebben we het orkest Ratatouille uit Wormer uitgenodigd. Dit orkest maakt op dezelfde manier muziek als wat wij gaan doen in De Goorn. Daar wil jij toch bij zijn?!

Je bent van harte welkom tijdens deze open dagen. Dan is ook de mogelijkheid om verdere vragen te stellen over dit orkest.

 

Voor wie? Iedereen die muziekles heeft en beschikt over een eigen instrument

Wanneer? Zondag 21 en 28 januari

Tijdstip? Van 16.00 tot 17.00 uur

Waar? De Koperblazer: Pieter Grootstraat 17, De Goorn

 

Kom vrijblijvend langs of meldt je nu al aan via: secretaris.knk@planet.nl

Samen spelen doe je bij de brassband!