Tijdens de Europese Brassband Kampioenschappen 2017 wordt ook het komend jaar een Europese jeugdbrassband geformeerd. Deze band bestaat uit getalenteerde jonge muzikanten tussen de 18 en 22 jaar die afgevaardigd worden door de deelnemende landen. Opnieuw is een jeugdlid van brassband Kunst naar Kracht geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen in deze jeugdbrassband.

Nederland mocht dit jaar een muzikant op cornet, trombone en esbas afvaardigen. Op woensdag 30 november vonden in Leeuwarden de landelijke audities plaats. Gerry Roskam auditeerde voor de positie op de esbas en werd geselecteerd! Gerry is van jongs af aan opgeleid via de eigen jeugdopleiding van Kunst naar Kracht. Deze selectie toont maar weer eens de hoge kwaliteit van onze opleiding.

Gerry is het 3e jeugdlid van Brassband Kunst naar Kracht die mag participeren in een Europese jeugdbrassband. Kunst naar Kracht is bijzonder trots op het feit dat Gerry Roskam, in navolging van Sjon Bakker (2014 en 2016) en Annemiek Lindeboom (2016), ook mag genieten van deze unieke ervaring op een Europees podium. Wij wensen hem veel succes, maar vooral heel veel speelplezier!

De 40e editie van de Europese Brassband Kampioenschappen worden van 22 – 30 april 2017 gehouden in Ostende (Belgïe).